Să-i amintiți, vă rog frumos, adresa mea – Strada Cloverfield 10… la subsol

Să-i amintiți, vă rog frumos, adresa mea – Strada Cloverfield 10… la subsol

9 Apr 2016 Filme

„Să-i amintiți, vă rog frumos, adresa mea/ Când vă întâlniți cu fericirea… /Casa groazei, strada Cloverfield 10 la subsol/ O mai aștept și mai sper..”

Revenind la film (pentru că „Strada Cloverfield 10” este un film), trebuie să vă previn că o să plecați din sala de cinema cu un sentiment de nesiguranță. Partea frumoasă la acest film este că la fiecare 10-15 minute tot ce credeai până în acel moment se schimbă. Nu reușești să spui exact cine este personajul negativ, cine are dreptate și cine nu are, dacă este mai bine să stai ascuns de lumea exterioară sau dacă trebuie să riști pentru a te întoarce la cei dragi.

12920273_876824922427112_4794880408105587034_n

Filmul este deja în cinematografe din 8 aprilie și este distribuit de Ro Image.

Fără a avea vreo legătură directă cu primul film „Cloverfield”, în afară de o parte din nume, și acest film este unul de tip horror, dar mai mult unul psihologic, decât unul cu monștri. Pe internet circulă zvonul cum că acest film a fost realizat după un scenariu care nu avea nicio legătură cu primul film, dar ca să nu fie un alt film luat de la zero cu promovarea, studioul de producție s-a gândit că este mai bine să-l asocieze cu un film deja cunoscut de către cinefili – „Cloverfield”.

Mie una mi-a plăcut foarte mult primul film („Cloverfield”), dar mă bucur că nu au păstrat același mod de vizionare, nu au păstrat acțiunea first-person văzută prin lentila unui aparat de filmat portabil, de mici dimensiuni.

10 Cloverfield Lane - Strada Cloverfield 10 ONLINE subtitrat

În „Strada Cloverfield 10”, Michelle (Mary Elizabeth Winstead) fuge de acasă și lasă totul în urmă, iar după un accident pe șosea, se trezește într-un buncăr subteran unde Howard (John Goodman) o informează că a supraviețuit unui atac chimic, și că singurii alți supraviețuitori sunt el și acolitul său, Emmett (John Gallagher Jr.). Nu vreau să vă dau mai multe detalii, clar este că lucrurile nu sunt deloc așa cum par, dar nici nu sunt departe de adevăr.

Îmi place că nici măcar din trailer nu îți poți da seama cum se desfășoară acțiunea filmului. Tot ce apare în trailer mai interesant se întâmplă de fapt în primele 20 de minute din film, apoi chiar habar nu ai cum o să se continue acțiunea.

John Goodman joacă excelent în acest film! Eu îl știam ca actor de comedie, dar mi-a demonstrat că poate să fie și dur, nebun, libidinos și că te poate face să-l urăști, să-ți fie milă de el și chiar să te amuze într-un mod ciudat.

Bradley Cooper apare și el în film, mai bine zis…. vocea lui apare, el doar și-a împrmutat vocea pentru 3-4 replici.

„Strada Cloverfield 10” mie îmi pare o combinație între „Războiul Lumilor” de Steven Spielberg și „The Mist” (filmul cu cel mai reușit final). Și cum ambele filme mi-au plăcut foarte mult, eu vă recomand să mergeți să vedeți „Strada Cloverfield 10”.

Cloverfield

 

P.S. Filmul este mult mai complex decât pare la prima vedere. Mai jos puteți vedea toată „istoria” filmului și explicații care leagă filmul de prima parte („Cloverfield”). Este incredibil cât de mult efort a fost depus ca fanii seriei Cloverfield să descopere întreaga poveste.

Replici care mi-au plăcut:

„Crazy is building your ark after the flood has already come.”

„I’m sorry, but no one’s looking for you.”

„My goal in life was to be prepared – and I WAS.”

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares