Noi sisteme compatibile cu realitatea virtuală

Noi sisteme compatibile cu realitatea virtuală

5 Ian 2016 Altele

După cum am explicat și la emisiunea radio #microfonuldeschis de la Radio3Net, emisiune la care am participat în urmă cu câteva zile, cel mai important trend în tehnologie pe care îl văd în 2016 este realitatea virtuală. Mai întâi prin intermediul jocurilor, apoi alături de tot ce înseamnă entertainment, realitatea virtuală o să pătrundă încet, încet în viața noastră de zi cu zi.

Deja multe companii de pe piață nu doar că sunt interesate de realitatea virtuală, ci chiar dezvoltă tehnologii care să susțină din plin acest trend.

De exemplu, NVIDIA a lansat la CES programul VR-ready prin care le facilitează gamerilor accesul la experiențe unice de realitate virtuală.

VR-Ready-logo-blk

Compania colaborează cu producătorii PC-uri și notebook-uri pentru a livra sisteme și unități de procesare vizualăGeForce® GTX® VR Ready care oferă o experiență captivantă de gaming VR. Programul va elimina astfel confuziile vizavi de compatibilitatea echipamentelor care pot rula noile jocuri și aplicații de VR.

Pentru generarea experienței VR e nevoie de o putere de procesare grafică de șapte ori mai mare decât în cazul jocurilor și aplicațiilor 3D obișnuite, cu framerate-uri de peste 90 fps pentru două imagini afișate simultan (câte una pentru fiecare ochi).

Pentru unii clienți, descoperirea noilor tehnologii precum VR poate fi o experiență confuză. Colaborăm cu parteneri de încredere din întreaga lume pentru a simplifica procesul de achiziție cu o insignă GeForce GTX VR Ready care le va indica clienților ce PC-uri sau notebook-uri compatibile cu VR pot achiziționa”, a declarat Jason Paul, General Manager of Emerging Technologies pentru NVIDIA.

Plăcile grafice NVIDIA® stau la baza ecosistemelor de realitate virtuală, fiind susținute de arhitectura grafică NVIDIA Maxwell™, creată specific pentru experiența VR. Dincolo de framerate-urile ridicate, arhitectura include caracteristici de VR unice, cum ar fi suportul pentru Multi-Res Shading de la NVIDIA, care sporește performanțele cu până la 50%, păstrând în același timp calitatea imaginii și reducând latența.

NVIDIA oferă cele mai bune performanțe și cea mai scăzută latență pentru experiența VR datorită plăcilor grafice GTX din clasa Maxwell, a  driverelor Game Ready NVIDIA și tool-urilor de software pentru dezvoltatori, NVIDIA GameWorks™ VR și NVIDIA DesignWorks™ VR.

Cei mai importanți vendori de PC-uri la nivel local și global se alătură NVIDIA în programul GeForce GTX VR Ready.

“Alienware și NVIDIA se dedică misiunii de a livra experiențe VR revoluționare. Programul va ghida clienții spre produsele de care aceștia au nevoie. Plăcile grafice Maxwell sunt ideale pentru experiențele VR, iar unități precum GeForce GTX 970 ajută PC-urile Alienware să seteze noi standarde în industrie.”

Frank Azor, general manager, Alienware

“Programul GeForce GTX VR Ready lansat de NVIDIA reprezintă o premieră importantă pentru industria locală de gaming. PC Garage sprijină această inițiativă oferindu-le utilizatorilor informațiile necesare pentru a accesa primele sisteme compatibile cu VR din România”

Razvan Pop, Director Marketing, PC Garage

“VR este o experiență asociată în mod tradițional cu desktop-urile, însă NVIDIA le-a oferit notebook-urilor precum MSI GT72 Dominator și GT80 Titan plăcile grafice GeForce GTX 980, ideale pentru a aduce experențele VR la îndemâna utilizatorilor. Insigna GeForce GTX VR Ready de la NVIDIA facilitează identificarea sistemelor capabile să redea VR și reprezintă o garanție a experiențelor VR spectaculoase”

Andy Tung, president of MSI Pan America, MSI

Comentarii

  1. acum din ce in ce mai multe sisteme sunt compatibile cu VR… VR este peste tot…eu i-am vazut prima data la mare …era un stand dinasta unde testau contra cost…si ma amuzau cei care nu si tineau echilibru si tipau…nu stiu la ce se uitau :))) dar eu ma uitam la ei…:))

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares