România învață programare la Hour of Code 2016

România învață programare la Hour of Code 2016

24 Noi 2016 Altele

Hour of Code (Ora de Programare) este cel mai mare eveniment de educație din istorie care-și propune să facă din programarea pe computer un limbaj accesibil oricui și pune la dispoziție gratuit resursele necesare pentru oricine își dorește să își descopere pasiunea pentru tehnologie sau să învețe bazele programării într-un eveniment de o oră.

highlight-kids-certificates

Poate o oră nu e suficient ca să înveți programare, dar e suficient ca să prinzi gustul și să descoperi principiile de bază. Eu am absolvit Cibernetica la Academia de Studii Economice, am învățat programare, deși acum nu lucrez în domeniu. Chiar și așa, programare te ajută extrem de mult în orice alt domeniu, gândirea formată pentru rezolvarea de probleme rapid și cât mai eficient este utilă oricând și pentru orice. Programarea te învață cum să gândești logic și cum să rezolvi problemele mai ușor. Creezi singur construcția logica pentru rezolvarea problemei și aproape mereu vei împărți problema în mai multe părți mici, pentru a le rezolva corect pe toate.

Steve Jobs spunea: “Toată lumea ar trebui să învețe programare, pentru că aceasta te învață defapt cum să gândești”.

Eu cu siguranță o să-mi învăț copilul de mic programare.

highlight-girl-star-wars

Timp de 7 zile, între 5 și 11 decembrie, în toată țara se vor susține Ore de Programare cu ajutorul tutorialelor online puse la dispoziție gratuit pe website-ul ro.code.org. Traduse în peste 40 de limbi, acestea pot fi accesate în cadrul unui curs – cu susținerea unui profesor sau individual – și pot fi lucrate atât pe computer, tabletă sau telefon, cât și offline, în cadrul unor activități de grup.

În fiecare an peste 400.000 de români s-au înscris și au participat la eveniment.

Anul acesta, atât instituțiile școlare cât și companiile se pot alătura evenimentului Hour of Code. Trebuie doar să vă înregistrați evenimentul pe hourofcode.com/ro/ro, să alegeți o oră în perioada 5-11 decembrie și să vă bucurați de ceea ce puteți crea cu ajutorul tehnologiei. Mai mult decât atât, puteți organiza evenimente pentru copiii din medii defavorizate sau pentru angajații companiei dvs.

Pentru resurse traduse, postere, materiale video, suport cursuri și alte întrebări despre eveniment puteți să contactați echipa Hour of Code România la adresa de email: HOC@adfaber.org.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares