2015 – anul IMAX și 4DX

2015 – anul IMAX și 4DX

12 Ian 2016 Filme

Anul 2015 a fost declarat, la nivel global, anul super-tehnologiei de cinema, după ce IMAX şi 4DX au cunoscut o dezvoltare fără precedent în lume. Și la noi în țară, prin Cinema City, sunt disponibile 2 săli 4DX (București și Constanța) și o sală IMAX la București.

Eu mereu încerc să vizionez cele mai bune filme, în special cele cu efecte speciale foarte reușite, la IMAX și mai nou la 4DX. V-am povestit deja despre experința 4DX, dar trebuie neapărat să încercați și voi. La cinematograful Cinema City din Mega Mall în sala 4DX am văzut deja 4 filme: „Mad Max: Fury Road”, „Terminator 5 Genesys”, „Jurassic World” și „San Andreas”.

După ce a ajuns la cifra de 1.000 de ecrane în întreaga lume, IMAX continuă trendul ascendent şi în 2016, printr-o nouă campanie de imagine denumită „ImaxMovies”, care se concentrează pe conexiunea emoţională pe care o au spectatorii cu mersul la cinema.

IMAX Movies Brand Campaign

Alături de IMAX, o nouă tehnologie a luat avânt în ultimii câţiva ani: formatul 4DX – o experienţă cinematografică revoluţionară care activează toate cele cinci simţuri. Sala 4DX este dotată cu scaune high-tech mobile şi efecte speciale care includ vânt, ceaţă, fulgere, baloane de săpun, apă, ploaie şi mirosuri, disponibile atât pentru filmele 2D, cât şi pentru cele 3D. Aceste efecte sunt perfect sincronizate cu acţiunea de pe ecran, dând naştere unei experienţe cinematografe memorabile, care face trecerea de la a “vedea” un film la a “trăi” un film.

IMG_5446-1024x683

„Star Wars: Trezirea Forţei”, lansat în decembrie în cinematografele din aproape întreaga lume, a stabilit un record de vânzări de bilete pentru weekendul premierei, cu încasări în valoare de 517 milioane de dolari, urmat de multiple alte recorduri care se adaugă încă zi după zi și încasări globale care au ajuns deja la 1,73 miliarde de dolari, conform forbes.com.

Cei mai mulţi dintre cinefili – tendinţă valabilă şi în România – au ales să vadă al şaptelea episod al seriei pe ecranul enorm şi curbat IMAX, așa cum am ales și eu. Producătorii filmului au filmat anumite scene cu camera IMAX şi au pregătit pelicula special pentru a fi vizionată în acest format, despre care regizorul J.J. Abrams spune că este „cea mai tare experienţă cinematografică pentru fanii Star Wars”.

Și acum, la peste trei săptămâni de la premiera internaţională, filmul este în continuare vizionat full house în format IMAX. â

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares