„Warcraft: Începuturi” – Alianță sau Hoardă?

„Warcraft: Începuturi” – Alianță sau Hoardă?

12 Iun 2016 Filme

În urmă cu câteva zile am fost la vizionarea de presă pentru filmul „Warcraft: Începuturi„. Mie una mi-a plăcut mult filmul, deși nu m-am jucat Warcraft, iar World of Warcraft am jucat doar câteva ore.

Filmul este pe ecrane din 10 iunie și este distribuit de RoImage.

Pentru fiecare bilet cumpărat pentru filmul “Warcraft: Începutul” până pe 19 iunie 2016, la cinematografele participante – Grand Cinema & More Băneasa, Hollywood Multiplex Bucureşti Mall şi Movieplex Cinema – veți primi un card-cadou cu care veți putea activa jocul World of Warcraft pe contul de Battle.net, primind astfel acces la jocul de bază plus expansion pack-uri.

durotan-lothar-posters-warcraft-movie

Warcraft 1 2 și 3 au fost primele jocuri din acest univers. Ele erau jocuri de RTS, real time strategy, în care controlai armata și unități de tip erou pentru cucerirea inamicului. World of Warcraft a apărut după Warcraft 3 și a dezvoltat universul. WoW este un joc de tip MMORPG (Massive Multiplayer Online Role Playing Game) unde fiecare controlează un singur erou și primează munca în echipă.

Am apelat la Alex (Sphincs) pentru acest review, un fan Warcraft și WoW. Alex știe toate detaliile, cunoaște toate personajele și vă poate spune cât de mult respectă acest film povestea din joc.

warcraft-movie-poster-full_987.0.0

Sphincs: „De prin 1996, de când am descoperit The Lost Vikings, apoi Warcraft în 1998, am dezvoltat o pasiune pentru universul Warcraft, urmată de restul universurilor de care se ocupă Blizzard.

Așadar, în deceniile care au urmat am jucat tot ce am prins în legătură cu ținutul Azeroth (Warcraft), Aiur , Korhal (Starcraft), Tristram, (Diablo) și multe alte lumi magice. Când am auzit că vor să creeze și un univers cinematic pentru Warcraft am fost tare încântat.
Am scris această mică introducere ca să fie clar că nu vorbim despre film prin prisma unui outsider, o să vă prezint acest film prin ochii unui fan care știe destule detalii cât să evalueze corect povestea și personajele implicate.
Nu e un mare secret că filmul Warcraft nu a fost plăcut deloc de către critici, unele review-uri fiind chiar răutăcioase. Warcraft nu este un film care vrea să concureze pentru un Oscar, și nici pentru cine știe ce festivaluri artistice, dar în nici un caz nu își merită comentariile extrem de negative primite de la critici.
3067953-img4
Să trecem la review! Voi încerca să păstrez spoilerele la minim, la nivelul afișat prin trailere sau reclame.
Povestea este la nivelul primului joc RTS din seria WarCraft, lansat în anul 1994-1995. Acesta a reinventat jocurile de strategie și a pornit un gen de jocuri și un storyline extrem de popular și în prezent. Legături sunt și cu WarCraft II, prin multe setup-uri făcute, dar și cu World of Warcraft prin prezentarea diverselor zone, orașe, personaje care vor fi relevante ulterior.
Filmul respectă povestea în proporție de aproximativ 90%. Acesta prezintă tărâmul Azeroth, ținut invadat de către Orcii din Draenor pentru că lumea lor este pe moarte, ei fiind un popor războinic care vor să cucerească alte tărâmuri. Orcii sunt conduși de către Warlock-ul Gul’Dan care, cu ajutorul magiei Fel, deschide un portal către tărâmul Azeroth pentru a-l invada. Filmul arată practic începutul conflictului între oameni și orci, care se va extinde ulterior în conflictul între Alianță și Hoardă.
Pentru cineva care nu are tangențe cu acest univers, nivelul de informație prezentată poate deveni puțin overwhelming. Sunt prezentate o groază de locații, aspecte sau personaje importante, cum ar fi Gul’Dan, Durotan, Garona, Draka, Blackhand, Go’El, Anduin Wrynn, Lothar, Medivh, Khadgar și mulți alții, toate fiind extrem de importante ulterior. Pentru că sunt convins că acest film o să se transforme într-o trilogie, cel puțin.
Un mic minus al filmului este povestea care este condensată și destul de greu de urmărit pentru cineva care este nou în acest univers.
Unele personaje nu sunt prea bine conturate, majoritatea personajelor „umane” nu au fost convingătoare, dar acest lucru a fost compensat pe cealaltă parte, la Hoardă, unde Orcii au fost foarte bine realizați vizual, dar și ca dezvoltare a personajelor.
warcraft-side-by-side-slice-600x200
Durotan, WarChief-ul FrostWolves, are probabil cea mai bună interpretare din tot filmul, fiind consumat de conflictul în care se află și punând întotdeauna poporul său pe primul loc.
Alt personaj care reușește să impresioneze este Garona, Half-Breed (jumătate Orc, jumătate om). Aceasta este prinsă cumva la mijloc, iar trăirile sale interioare, dar și alegerile pe care le face sunt foarte bine interpretate de către Paula Patton. Către sfârșit apare o mică diferență față de ce știam din joc, unde ea era sub vraja lui Gul’Dan, dar modul în care este tratată scena în film face totul și mai interesant.
Se vede dorința de a produce multe continuări pentru acest film, lucru pe care îl dorim cu toții, pentru că este un univers cu potențial imens, dorința care duce la includerea a multor scene/personaje doar pentru a face setup pentru continuări (ex: Go’El). La realizarea acestui film au participat și creatorii jocului.
Sunt mult elemente în film prezente special pentru fani, precum creatura de sub pod care seamănă cu o broască (Murloc), vraja Polymorph și multe altele.
 Warcraft-Movie-Trailer-Harvest-Golem
Animația, Motion-Capture și CGI-ul folosite în film sunt la un nivel avansat, sunt aproape perfecte, iar pentru mine a fost extraordinar să văd Ironforge, Stormwind sau Dalaran în varianta IMAX. Pentru un fan, să vezi aceste orașe importante în film, făcute exact cum trebuie a trezit puține giggles, mai ales Dalaran.
Orcii arată foarte bine, vrăjile folosite în film arată foarte bine, exact așa cum trebuie, iar Fel-ul și modul cum acesta infectează tot arată incredibil.
Acțiunea este bine realizată, scenele de luptă sunt făcute cum trebuie, aproape că simți puterea cu care vine un Orc cu ciocanul său către tine.
CONCLUZIE
 
Universul WarCraft este redat foarte bine în prima sa apariție pe marile ecrane. O poveste bună, nu cea mai bună din ce are universul de oferit, dar care trebuia spusă pentru a arăta originile a ceea ce urmează.
Pe alocuri, personajele umane nu sunt interpretate foarte bine, dar pe cealaltă baricadă, Orcii sunt toți bine conturați, în frunte cu Durotan și Gul’Dan.
Nivelul ridicat de informație poate fi copleșitor pentru cei care nu cunosc povestea.
Un film de nota 7-8, nu la nivelul filmelor Lord of The Rings, dar un film care este ușor de plăcut și de către cei care nu au jucat WarCraft. Și este doar primul din serie, cu siguranță vom avea mai multe. Dacă ne uităm în trecut, Blizzard întotdeauna învață din greșeli și sunt convins că filmele care vor urma vor fi mult mai bune, mai ales dacă se va aborda povestea lui Arthas.”
Recomand cu căldură acest film!
A fost foarte plăcut să văd mulți fani Blizzard la lansarea filmului. Aș vrea să subliniez sugestia lui Pandutzu Vrem film cu StarCraft!„.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares