Review TP-Link 450Mbps Wireless N Router + 300Mbps WiFi Range Extender – Concurs

În perioada în care routerele bazate pe standardul Wireless AC domină piața, TP-Link oferă ca alternativă ieftină un router bazat exclusiv pe Wireless N – banda de 2,4 Mhz.

TP-Link TL-WR940N costă în jur de 100 lei, depinde de unde îl găsiți și în ce pachet. Pentru că folosește banda de 2,4 GHz, nu va excela la viteză nici pe fir dar nici Wireless. Este în mare parte exact ce te aștepți de la un router ieftin pe care îl iei pentru utilizatori care nu au cel mai rapid Internet sau pentru firmă/birou/serviciu unde nu se folosește Internetul decât pentru operațiuni care nu consumă prea multă bandă.

3

Interfața folosită este cea clasică TP-Link, cu toate opțiunile aferente de Parental Control, Access Control, Port Forwarding și Security la care ne așteptăm. Diferențe față de routerele pe banda AC de la TP-Link sunt, pe lângă viteza mai redusă, posibilitatea alegerii benzii pe care să ai rețeaua disponibilă (N, AC, sau N+AC) și Beamforming. În rest, majoritatea opțiunilor sunt similare și destul de ușor de configurat pentru oricine.

Procesul de testare îl voi face ca și la celelalte routere cu care m-am jucat. Într-un  apartament de 4 camere destul de lung, în care ultima cameră este cea cu semnalul cel mai slab.

1

Totuși, de data aceasta, routerul testat va fi ajutat și de un range extender TP-Link TL-WA850RE, așa că vom încerca să obținem rezultatul cel mai bun la distanța cea mai mare, fără a compromite viteza. Extenderul se conectează extrem de ușor prin intermediul butonului de WPS prezent atât în extender cât și în modelul de router de la TP-Link testat. Toată operațiunea a durat 30 de secunde, după care am plecat prin casă în căutare de priza optimă.

4

V-am mai povestit eu despre range extendere, și eu folosesc unul acasă tot de la TP-Link. Ce face un WiFi Range Extender? Un range extender are rolul de a retransmite semnalul primit de la router, de-al repeta cu ajutorul amplificatoarelor și antelelor puternice pe care le deține. Pentru rezultate optime, se poziționează în cel mai îndepărtat punct posibil față de router, dar astfel încât semnalul obținut să fie unul bun, acesta având rolul de a retransmite semnalul primit. Cu cât semnalul primit este mai bun, cu atât acoperirea crește.

TP-Link TL-WA850RE este proiectat pentru a extinde acoperirea și a îmbunătăți puterea semnalului unei rețele wireless existente, astfel eliminându-se zonele fără semnal. În plus, ajută utilizatorii în menținerea unei rețele wireless și îmbunătățește foarte mult raza de acoperire a acesteia. Cu viteza de 300Mbps folosită de către standardul 802.11n, acest dispozitiv este ideal pentru light browsing.

Singurul port Ethernet al dispozitivului TL-WA850RE permite Extender-ului să funcționeze ca un adaptor wireless pentru a conecta dispozitivele cu fir cum ar fi console de jocuri și smartTV-uri. În același timp, dispozitivul poate partaja rețeaua wireless.

IMG_6638-Recovered

Ca și în trecut avem câțiva pași de parcurs în testarea semnalului Wi-Fi. Condițiile sunt aceleași, iar locurile sunt aproape identice, pentru a păstra o idee asupra procentului din viteză pierdut la fiecare distanțare.

Test 1: Camera în care era și routerul, proximitate de cca 2m de el

testsufragerie2 testsufrageriepart5 testsufragerie4

 

Test 2: Camera adiacentă în partea stângă, lipit de peretele cu router-ul, Proximitate 3m cu perete solid între.

testcamera1part3 testcamera1 testcamera1part4

 

Test 3: Camera adiacentă în partea dreaptă, proximitate 7-8m cu perete solid între + hol

testcamera2 testcamera2partt3 testcamera2part2

Test 4: 2 Camere în dreapta, proximitate 10-11m, cu 2 pereți solizi între + hol

testcamera3part2 testcamera3 testcamera3part3

Test 5: Capătul holului în baie, proximitate 11-13m

testbaie

Test 6: PC prin LAN 100 Mbps

2017-09-26_1019

 

Am observat în urma testelor că viteza conexiunii wireless nu este întotdeauna stabilă. Cum se poate observa și în graficele de mai sus, conexiunea are multe peak-uri (vârfuri în care atinge o viteză foarte mare) dar nu le menține. Deseori, viteza raportată este mai mică deoarece a scăzut brusc la sfârșit.

Problema cu device-urile care funcționează pe banda Wireless N este că sunt foarte multe, fiind un standard vechi și integrat în mai orice aparat până acum 3 ani, când s-a început trecerea la AC, este că ai șanse mari la interferențe și trebuie să monitorizezi atent canalele folosite de router, pentru a obține viteza maximă.

Cu 2 calculatoare și un laptop legate prin fir pe sloturile LAN, televizoare streamuind Netflix și telefoane pe Wireless, am reușit să rulez și stream de Overwatch pe Twitch la bitrate de 5000 kbps, în timp ce jucam respectivul joc, evident, cu un ping de maxim 50ms. Durata testului de forță a fost de vreo 3 ore. Dacă TP-Link TL-WR940N poate să reziste la așa ceva, atunci cu siguranță că rezistă la o uzură mai modestă.

2

De asemenea, pentru cei comozi, care vor să aibe acces cu ușurință la setările routerului, TP-Link oferă gratis, pe Google Play sau Apple Store, TP-Link Tether App, prin intermediul căreia poți controla aspectele importante ale device-urilor TP-Link conectate la rețeaua ta Wireless. Tot ce trebuie să faci este să instalezi aplicația și să o pornești din aceiași rețea wireless. Aceasta detectează automat toate device-urile tale TP-Link și te poți loga și controla oricare dintre ele, dacă știi parola de administrator. Aplicația este extrem de simplu de folosit și oferă acces la toate funcțiile importante ale routerului/extenderului wireless.


Screenshot_20170926-103736 Screenshot_20170926-103951
Screenshot_20170926-103909

Un mare dezavantaj când optați pentru varianta mai ieftină la capitolul router pentru rețeaua de acasă este că limitând viteza maximă la 100Mbps, pentru că toate porturile fizice sunt de 100Mbps, dacă aveți sau cumpărați un abonament la internet mai rapid nu veți putea beneficia de viteza în plus. Iar cum este destul de ieftin, cel puțin în București, să ai Gigabit, va trebui cumpărat un alt router mai capabil.. Totuși, pentru firme mici sau locuințe fără pretenții prea mari, este o variantă de buget foarte bună.

Concluzie:

Routerul Wireless TP-Link TL-WR940N folosit singur, sau în combinație cu extenderul TP-Link TL-WA850RE reprezintă o soluție de buget chiar rezonabilă. Conexiunea a fost stabilă, s-a comportat chiar decent și în condiții de folosire intensă, iar prețul este unul chiar ok. Acesta este recomandat pentru birouri, acasă la bunici, sau oriunde conexiunea la Internet este una slabă sau oriunde nu este nevoie de viteză mai mare de 100Mbps.

Evident că dacă aveți conexiunea mai mare de 100Mbps sau plănuiți un upgrade cât de curând, atunci acest router vă va limita și va fi nevoie de altul mai rapid pe standardul AC. Din fericire, TP-Link oferă o gamă foarte bună pentru cei care doresc viteze superioare, gama Archer, din care am folosit atât Archer C2, cât și C5 Gigabit.

5

 

Concurs TP-Link!

Poți câștiga un set format din Routerul Wireless TP-Link TL-WR940N și extenderul TP-Link TL-WA850RE. Trebuie doar să lași un comentariu în secțiunea de comentarii de la acest articol în care să răspunzi la întrebarea: “Preferi o conexiune la Internet prin cablu sau wireless? De ce?”

Concursul se desfășoară până pe 6 octombrie. Tragerea la sorți o să fie live pe pagina mea de Facebook în data de 7 octombrie, ora 20.00.

Baftă!

 

Caracteristici TP-Link TL-WR940N:

Standard Wi-Fi 802.11 n 802.11 g 802.11 b
Porturi LAN 4 x RJ-45
Porturi WAN 1 x RJ-45
Rata de transfer Ethernet (Mbps) 10/100
Securitate WEP 64/128 bit WPA, WPA2 Firewall Filtrare adrese MAC
Antena 3 x antena externa 5 dBi
Frecventa (GHz) 2.4
Rata de transfer WI-FI (Mbps) 450
Port USB Nu
3G/4G Nu
Printserver Nu
Alimentare 12V / 1A
Dimensiuni (mm) 200 x 28 x 140
Altele Suporta UPnP

Comments

comments

You may also like...

221 Responses

Leave a Reply

 1. Prefer wireless, deoarece e mult mai ușor, scap de cabluri care pe mine ma deranjează și plus că în ziua de azi internetul prin wifi sau fir e cam la fel.

 2. Duţu Ionuţ says:

  Prefer o conexiune la internet prin cablu pentru PC pentru o viteza cat mai mare de download/upload , iar pentru tableta/smartphone prefer o conexiune prin wireless , pentru o navigare mai placuta :) Dar si datele mobile sunt bune atunci cand nu ne putem conecta la o retea wireless :D

 3. Prefer conexiune Wi-Fi deoarece folosesc doar dispozitive mobile și nu depind de viteză mare de transfer.

 4. Buțincu Florin says:

  Prefer o conexiune la Internet prin cablu deoarece pot conecta orice tip de divice prin porturi.

  • victoria says:

   pai si cum conectezi un smartphone la internet prin cablu? :D

   • Andrei Manea says:

    Teoretic, dacă laptopul sau PC-ul au conexiune la internet pe cablu, iar el conectează smartphone-ul la unul din ele prin cablul de date, atunci poate să conecteze smartphone-ul la internet prin cablu. :)

   • Andrei says:

    Cu adaptor ethernet

   • Phyzzo Petry says:

    Prin adaptor de la rj45 la usb + otg sau rj45 la micro usb…. SAU folosesi docstationul de la s8… Dar deh allview nu iti ofera asa ceva. (NU, nu sunt mega fan Samsung… Am un s7 edge, oneplus 5… Deci…

 5. prefer conexiunea prin cablu de la router la pc, deoarece in general majoritatea router-elor au o limita in privinta vitezei prin wireless, deci prin cablu poate ajunge lejer la viteza IPS-ului.

 6. Prefer wireless deoarece mi se pare mai rapid.

 7. Katy says:

  Prin cablu,pt că este semnalul mult mai bun!

 8. Tanasescu Elena says:

  Prin cablu ca e mai rapid.

 9. Filip says:

  Prefer conexiunea LAN deoarece este mult mai stabila si nu se intrerupe asa cum face conexiunea wireless care la tot mai multe interferente semnalul cade destul de des.

 10. Andrei Manea says:

  Prefer o conexiune la internet pe cablu, deoarece viteza este mult mai mare și stabilă.

 11. Butnaru Nicu says:

  Cablu,este din punctul meu de vedere mai bun,semnal.Ma deranjeaza totusi ca trebuie sa trag cablu

 12. Alex says:

  Prin wireless pentru ca inspre asta merge evolutia, in viitor nu vom mai avea cabluri.

 13. Roxana says:

  Prefer wireless deoarece îți permite să te conectezi la internet de pe orice device, din orice încăpere a locuinței.

 14. Prefer wireless deoarece tehnologia din ziua de astazi a evoluat atat de mult incat diferenta dintre fir si fara fir(facand referire la viteza oferita) este aproape insesizabila.

 15. Osztofi Dominiq says:

  Pentru consola si pc prefer o conexiune prin cablu deoarece e mai stabila si mai rapid
  Pentru telefonul mobil si alte dispozitive conexiunea prin wi fi e necesara,fiind destul de rapida

 16. Rosioru Marilena says:

  Eu prefer conexiunea wireless, pentru ca pot sa folosesc internetul si pe mobil, si pe tableta si pe laptop cand ma plimb eu de nebuna prin curte cu el :) Mi-ar fi de ajutor acest set pentru a extinde putin aria de acoperire a routerului!

 17. Damian C. Iulian says:

  Prefer conexiunea Wireless. Asa nu mai sunt nevoit sa umplu toata casa de cabluri inutile. As fi foarte recunoscator daca as castiga un router ca acesta, deoarece batranul router, pe care il folosesc in acest moment, ma cam lasa. Bâzâie tot timpul, semnalul moare la conectarea unui alt device, pe scurt, nu mai are mult de trait.

 18. Marilena mari mari says:

  Prefer wireless deoarece este mai util poti sta unde doresti sa te plimbi prin toata casa si mai ales nu mai dau peste incurcatura de fire

 19. Ailoae Larisa says:

  prefer conexiunea prin cablu pentru ca este semnalul mai bun

 20. Nicoleta says:

  Prefer o conexiune prin wireless deoarece ne putem conecta toți membrii familiei la telefoane.

 21. Ilie says:

  Pentru un PC pe care lucrez mai mult și mai descarc un torent sau Vizionez un video 4K folosesc conexiune prin cablu pentru ca mi se pare mult mai stabilă. Pentru laptop care muncește mai puțin folosesc wireless plus ca e și mai comod ;). Deci ca stabilitate la viteza de internet prefer conexiunea prin cablu.

 22. Prefer o conexiune wireless deoarece folosesc foarte mult laptopul si smartphonul.

 23. Marina says:

  Chiar daca prin cablu conexiunea este mult mai buna, tot wireless prefer, intrucat scap de problema cablurilor insirate prin casa, lucrez cu laptopul in orice colt al casei, toate device-urile sunt conectate la wi-fi. Deci cu siguranta Wireless!

 24. Prefer o conexiune internet prin cablu

 25. Daniela Deaconu says:

  E mult mai ușor cu wireless și mai comod deci prefer wireless

 26. Cristina R. says:

  Prefer Wireless deoarece e mult mai flexibil. Uneori fac home office si trebuie sa iau laptopul cu mine peste tot prin casa.

 27. Adrian says:

  Prefer conexiunea wireless pentru dispozitivele laptop, tableta, telefon, televizor deoarece toate fiind conectate la aceeasi retea, e foarte usor de transferat fisiere intre ele, dar si pentru a putea vedea continutul telefonului/ tabletei pe televizor (Display Cast)

 28. Biro Norbert says:

  Prefer Wireless deoarece ma pot conecta la internet cu orice dispozitiv (inclusiv telefon, tableta).

 29. Andrei says:

  Prefer conexiunea wireless pentru mobilitate, dar in acelasi timp, daca vreau viteza de download mai mare prefer sa ma colectez la un cablu LAN

 30. prefer conexiunea wireless am mai multa libertate si cu un range extender am semnal stabil in orice loc in casa

 31. Prefer conexiunea prin wireless pentru ca este mai practica!

 32. Trandafir Ionut says:

  As dorii extenderul de wireles tplink pentru ca am routerul tot tp link si nu am semnal an ultima camera la mine in dormitor sa stau seara sau dimineata sa ma uit pe telefon.telefoane.si ami doream aseara sa castig ceva .da nai facuto.eu o sa plec din tara pe 9 octombrie acasa in Atena.si mias fi dorit un cadou care sami fie de folos acasa.nu mai sunt salariile mari sami permit orice .

 33. Datcu Alin says:

  Conexiuna wireless mi se pare buna deorece o poti folosii si la telefon/tableta si tot odata scapi de cabluri.

 34. MADAR MARIA says:

  prefer wireles mi se pare mai rapid

 35. Mihai Cucui says:

  Prefer conexiunew wireless pentru ca imi permite sa folosesc telefonul si tableta. Aleg conexiunea wireless și pentru comoditate, nefiind adeptul cablurilor intinse prin casa.

 36. popa jan says:

  Prefer wireless,scap de cabluri si eu locuiesc la curte ,asa ca pot sta linistit pe sezlong la o tigare butonand telefonul.

 37. danidragomir says:

  Imi place conexiunea prin cablu caci este mai rapida decat cea wireless.

 38. Prefer WI-FI ,pentru ca scap de cablurile incomode!

 39. Dumitru Doina says:

  Prefer prin wireless pt ca este mai simplu și merge mai bine netul!

 40. Voinea Cristina says:

  Prefer conexiunea Wireless pentru ca am mai multe dispozitive mobile si imi este mult mai usor asa.

 41. Consider ca tehnologia prin cablu este mai rapida si ma avantajeaza.

 42. Rares says:

  La calculator prefer prin cablu pentru ca am acces sigur la router in caz ca mai cade netul sau daca vreau sa setez ori sa verific ceva, poate e nevoie sa il resetez….acum aceste lucruri nu se intampla zilnic dar la ori ce alt ceva , laptop, smartphone etc. prefer wi-fi clar. Daca as avea o placa de retea wi-fi buna la pc, sa pot face update la router fara cablu, nu am avut ocazia sa incerc, clar as rentunta la fir. Eu am pc-ul langa router. Am observat la laptopuri ca dupa reinstal de windows are driverul LAN dar ala wi-fi nu, asa ca pana descarc driverele, daca nu-s acasa , imi trebuie un cablu

 43. dragu maria says:

  Conexiunea LAN este cea mai ok si mai rapida.

 44. Aș prefera conexiunea wifi pentru că doresc să scap cât mai mult de cabluri și nu am nevoie de viteze ale internetului extraordinare.

 45. Prefer conexiunea wireless deoarece prezintă mai multe avantaje, printre care conectarea oricărui device la internet și conectarea mai multor device-uri în acelasi timp. Chiar dacă nu este o conexiune foarte rapidă, eu sunt mulțumită pentru că îmi „satisface nevoile umile” în domeniu :)

 46. Ciobanu Anca says:

  Prefer wireless ,e mai rapid și viteza mare

 47. Ungureanu Alexandru says:

  Prefer in general o conexiune wireless pentru taskuri mai putin importante, insa daca am de realizat un proiect important prefer o conexiune cat mai stabila, prin cablu.

 48. Robert says:

  Prefer o conexiune prin cablu pentru ca este mai stabila .

 49. Bosman Crina says:

  Prefer conexiune Wi-fi deoarece folosesc dispozitive mobile

 50. Pop Aurelia says:

  sa fiu sincera prefer prin cablu ca este mai rapod

 51. Preda Laura says:

  Prefer conexiunea WI-Fi deoarece folosesc doar dispozitive mbile si leptop

 52. prefer conexiunea wirelles pentru ca nu imi place sa stau locului sau in camera cu altcineva care foloseste internetul prin cablu…

 53. Geru sabin says:

  Prefer conexiunea prin wireless deoarece scap de cabluri si este mult mai usor sa mut laptopul prin casa fara sa ma gandesc ca nu o sa imi ajunga cablul

 54. nastase g says:

  Prefer wi-fi, e mai comod, și scap și de încurcătura de cabluri și mă pot fâțâi pe unde vreau eu prin casa fara probleme

 55. Ovidiu says:

  Prefer sa folosesc o conexiune wireless in detrimentul uneia prin cablu,in primul rand pentru faptul ca nu mai intra niciun cablu in ecuatie si de altfel e la indemana.

 56. Ratcu Mirela Gabriela says:

  Prefer o conexiune prin cablu deoarece este m ai buna si ma ajuta sa descarc mult m ai repede ce am nevoie dupa internet!

 57. Vlad Adriana says:

  Prefer o conexiune wireless deoarece nu stau intr-un loc fix si imi este mult mai comod fara fire.

 58. Neacsu Nicolae Irinel says:

  Prefer o conexiune prin cablu,deoarece viteza de transfer este mai mare si nu sunt intreruperi ca pe wireless si in plus nu trebuie sa iti faci griji din cauza semnalului

 59. Florentina says:

  Prefer wireless deoarece umblu mai mult pe telefon avand un copil mic nu prea pot sta pe p.c sau laptop

 60. Trandafir Ioana Rodica says:

  Prefer conexiunea prin cablu pentru că aşa am şi sunt mulțumită .

 61. Moldovan Damaris says:

  Eu prefer wireless e mult mai simplu și conexiunea e stabilă !

 62. Marin mihaela says:

  Wireless clar . Ptr ca pot conecta mai multe device uri si ma pot deplasa oriunde in casa cu ele . În plus scap de cabluri

 63. Prefer prin wireless deoarece , ma conectez oricand vreau si este mai usor decat prin cablu

 64. Oana-Nicoleta Murarasu says:

  Prefer conexiunea prin cablu deoarece este mult mai sigura din punctul de vedere al securitatii.

 65. Prefer o conexiune wireless deoarece nu mai țin cabluri prin toată casa. Este mult mai simplu.

 66. Prefer wireless mi se pare mai rapid conexiune neintrerupta ,semnal forte bun.

 67. alexandra says:

  Wireless pentru ca e mai simplu si comod

 68. Tatiana Sorina Ragusitu says:

  Prefer conexiune wireless,pentru ca am net prin toata casa chiar si prim curte.

 69. mitrut marius says:

  Binenteles wifi , desi conexiunea si viteza prin cablu este mult mai buna …

 70. conexiunea prin cablu este mai rapida si mai sigura dar nici de cea wireless nu ma dezic.

 71. Prefer prin cablu acolo unde device-ul permite. In orice caz, WiFi-ul este clar viitorul pentru majoritatea gadgeturilor, fiind prezent aproape peste tot in ziua de azi. :)

 72. Ionut Dana says:

  Conexiunea prin cablu, e mult mai stabila si viteza mai buna. :)

 73. Prefer conexiunea prin cablu pentru o viteza mai mare

 74. PREFER WIRELESS, MI SE PARE MAI RAPID

 75. Adi L. says:

  Prefer wireless pentru ca pana la urma asta inseamna progres si implicit viitor. Renuntareaa cabluri.

 76. Apostu alex says:

  Sincer prefer wireless cam 90% din timp deoarece sunt mereu pe fugă si ar fi cam incomod prin cablu.dar cand ma relaxez putin folosesc cablu pentru o conexiune mai bună.gen încărcarea filmelor .

 77. Dorin Zeldea says:

  Prefer o conexiune fara cablu pentru ca iti ofera mai mult confort

 78. Andreea Elena says:

  Prefer fara fir. De ce? Comoditate si eficacitate. Nu ne-am saturat noi sa luam firele in picioare? :)

 79. Vasilescu Andrei Alexandru says:

  Clar prefer o conexiune wireless. De ce?
  Pai pentru ca am 2 laptopuri, 5 telefoane in casa si toți dorim sa navigam pe internet.

 80. Wireless desigur e mult mai simplu

 81. Hermina Babau says:

  prefer conexiunea prin cablu, e mai practic cand ai treaba si nu-ti permiti sa pierzi conexiunea chiar si pentru cateva secunde.

  • Hermina Babau says:

   desi Wi-Fi-ul este si el bun deoarece acum te poti conecta la el cam peste tot

 82. Mihai Sorin says:

  Buna! Daca trebuie sa fac upload/download prefer cablu iar pentru restul: distractie, relaxare prefer wireless-ul.

 83. Conexiunea wireless este preferata mea , fara cabluri ….este ok chiar daca uneori pica semnalul.

 84. Sidonia Bozdog says:

  Prefer un router wireless deoarece ma pot conecta de pe mai multe dispozitive in acelasi timp,inclusiv din alte incaperi. Acest router mi-ar fi de mare ajutor in camin. Multumesc!

 85. Prefer wireless pentru ca te poti conecta usor la internet in orice situatii si de pe orice device.

 86. Carmen Aurora says:

  Prefer conexiunea WI=FI,deoarece mi se pare mai rapid.

 87. Prefer wireless pentru ca ma pot conecta oriunde in casa ,asta conteaza sa ai viteza cat mai mare si sa te poti deplasa fara sa ai probleme.

 88. Prefer wireless pentru ca este mai rapid si scap de cabluri.

 89. yady deea says:

  Momentan prefer ceea ce am -prin cablu,wireless nu am testat acasa dar as fi curioasa cum functioneaza

 90. Aileni Marian says:

  Prefer o conexiune wireless la Internet datorita libertatii de miscare si pentru ca folosesc tableta si smartphone

 91. Tudorica Viorel-Gabriel says:

  Prefer conexiunea wireless pentru ca imi este mai usor sa ma pot misca oricand prin casa

 92. Custura claudiu florin says:

  Eu sincer prefer conexiune wireless fiindcă urasc firele sa atârne din pc si asa mi se pare mai comod chiar si pentru laptop, pot sta in pat si sa ma bucur liniștit de internet

 93. Avramescu Evelina Mihaela says:

  prefer wireless, pentru ca folosesc telefonul chiar si laptopul si pot sa ma plimb cu ele oriunde in casa .

 94. Gătej Mihai says:

  Prefer conexiunea prin Wi-Fi deoarece mi se pare mult mai simplu si tot odata scap de toate cablurile deranajante.

 95. Optez pentru wirelles,deoarece ma pot conecta mai rapid.

 96. Săcăleanu Ionuț Andrei says:

  Prefer conexiunea prin cablu, viteza mai mare, este mai stabila si nu exista intreruperi.

 97. Nadia Stefan says:

  prefer wifi pt mai multe dispozitive

 98. Ciobanica Marian Andrei Ilie says:

  Prefer conexiunea prin cablu’ pentru ca semnalul Wireless poate sa fie bruiat de oricine.. Sa zicem ca cineva se conecteaza la Internet prin Wireless, nu poate sa schimbe datele din Gateway? Desigur..

  Chiar daca sunt un clasic, cu conexiunea LAN am crescut, cu aia mor! :*

 99. Gheorghe Stefania says:

  FB: Stephanie Stef
  Prefer prin cablu, deoarece semnalul este mai bun!

 100. rafay violeta daniela says:

  Prefer wireless ca e mult mai usor

 101. Alina Negoiță says:

  Prefer conexiunea Wi-Fi, deoarece acasă folosim telefonul și tableta pe Wi-Fi.

 102. Prefer o conexiune wirreless pentru a scăpa de fire si pentru ca imi place sa imi folosesc smartphoneul prinde in casă fara a fi nevoită sa stau intr-un singur loc . Astfel ca nu depind de o viteza mare a internetului, nu imi trebuie pentru upload/ download pe mobil mai mult decat poate duce routerul

 103. Andrei says:

  Wifi. Comoditatea isi spune cuvantul.

 104. Andrei Emil says:

  prefer conexiunea wireless routerele sau evoluat foarte mult cu multe antenne si diverse setari
  si sint la preturi accesibile si toata famila poate sta pe net in casa

 105. Badea Gabriela says:

  Prefer wireless ca astfel ma pot conecta la internet si pe un smartphone. In zona in care locuiesc eu nu pot accesta deloc internetul folosind MB de pe mobil.

 106. Stoican says:

  Prefer conexiunea wireless fiindcă este mult mai rapida și pot sa stau la distanta destul de modesta pentru al accesa și portabilitate

 107. Robert says:

  Pentru mine, conexiunea wireless este mult mai practica si mai usoara deoarece pot folosii unde vreau laptopul, nu trebuie sa stau doar fixat intr-un loc cum e cu calculatorul, conectat la internet prin fir. Nu cred, sau poate nu observ eu, ca exista vreo diferenta intre viteza internetului wireless si viteza internetului prin cablu asa ca eu prefer internetul wireless.

 108. Micu Florin says:

  prefer conexiunea wireless , sunt mai putine cabluri la calculator

 109. Cristina -Elena Antohe says:

  Prefer o conexiune wireless deoarece scap de ,,cablaraie”.Mi se pare mai rapid și eficient.

 110. lucutar ioana says:

  conexiunea wireless,, este la fel de eficientă ca și conexiunea cu cablu

 111. Toma Andrei says:

  wireless pt conectare rapida si net in orice colt al casei

 112. Elena Meorcaneanu says:

  Prefer conexiune prin wireless deoarece am mai multe dispozitive si ne putem conecta si la telefoane

 113. Prefer conexiunea prin cablu. De ce? Pai eu unul ma joc foarte des jocuri. Jocuri multiplayer. Am nevoie de o conexiune mai rapida pentru a avea o experienta buna in-game.
  Sigur, si conexiunea wireless e foarte okay, dar nu in domeniul “gaming”.

 114. Catrina albert andrei says:

  Prefer conexiunea wireless deoarece este mai rapida si pot sa stau la distanta

 115. Sandu Madalina says:

  Prefer o conexiune wirless pentru o accesibilitate mai mare la internet pe telefon

 116. DEMETER SANDOR says:

  Prefer conexiunea wireless pentru ca este mult mai usor sa ma conectezi cu orice dispozitiv.

 117. Wireless mult mai simplu

 118. Roșu Andreea Florina says:

  Prefer wireless,pt că îmi permite să mă conectez de pe orice dispozitiv,mai ales că eu stau permanent conectata,când beau cafeaua,când merg în balcon la o țigară, când merg la baie

 119. Nicoleta Lupu says:

  Prefer o conexiune wireless pt ca îmi place sa stau mai mult pe tableta ,pe computer nu-mi place.

 120. Prefer o conexiune la internet prin wireless deoarece mi se pare o soluție practică şi o cale mai uşoară pentru accesarea internetului. :)

 121. Neacsu adrian says:

  Wireless ca sa am libertate de miscare! !!

 122. Prefer conexiunea LAN deoarece este o calitate mult mai mare fata de wireless.

 123. Minzat Catalin says:

  Eu prefer conexiunea wireless,deoarece imi permite sa accesez internetul de mare viteza din toate colturile casei,cel mai mult folosesc conexiunea wireless pentru smartphone.ul meu;pentru pc,in acest moment e inutila.Sper sa fiu ales,router.ul meu nu vrea sa lase semnalul sa iasa la o gura de aer curat(adica afara nu am semnal) :))

 124. Emil Iancu says:

  Prefer conexiunea prin cablu deaorece atunci cand ma joc online am nevoie de un ping cat mai mic si o conexiune cat mai stabila, ceea ce pe wireless nu prea gasesti.

 125. Penisoara Bogdan says:

  Depinde ce vreau sa fac. Daca vreau sa ma joc, imi pun cablul. Daca doar stau pe youtube/facebook, Wireless, ca sa pot sta lejer si in pat :D

 126. Prefer wireless pentru ca ma pot conecta de pe orice dispozitiv, este o metoda mai practica decat cablul fix.

 127. Alin Ghitu says:

  Prin cablu, pentru viteza mult mai mare.

 128. Csergo Luciana says:

  Prefer o conexiune la internet prin wireless deoarece mi se pare o soluție practică şi o cale mai uşoară pentru accesarea internetului.

 129. Ghidarcea Vasile-Cristi says:

  Prefer o conexiune wireless la un laptop sa pot să mă mișc cu el peste tot in casa ,dar dacă ar fi un PC conexiune prin cablu

 130. Prefer conexiunea prin wireless, deoarece este mult practică, te poți conecta cu orice dispozitiv mobil inteligent, de oriunde, atâta timp cât te afli sub aria de acoperire a conexiunii.

 131. Victoria Vicky says:

  prin cablu pentru ca prefer o conexiune stabila in pofida uneia mai slabe, cum este cea prin wirelles

 132. Moraru Larisa says:

  Prefer wireless deoarece scap de cablurile inutile cu care trebuie să mă lupt prin toata casa .

 133. Vlad says:

  Bun si complet review. Prefer wireless pentru ca nu ma mai interesează viteza foarte tare. Atât timp cât pot face un streaming decent e ok.
  Spor si bafta în continuare.
  P.s iPhone 8 plus sau lg v30?

 134. Chirila Alexandru-Marian says:

  Prefer conexiunea wireless cu ajutorul unui router AC

 135. filip adrian says:

  Prefer conexiunea prin cablu. Este stabila si viteza este mai mare

 136. Prefer conexiunea wireless pentru a scapa de cabluri, iar accesarea la internet este mai usoara si
  se pot conecta simultan mai multe dispozitive.

 137. Bestially says:

  Wireless, pentru ca unele routere din ziua de azi sunt cu mult peste vechea conexiune prin cablu.

 138. vcristian1 says:

  Prefer prin cablu pentru ca e mult mai stabila conexiunea, viteza mai buna si mai ieftina.

 139. Ana Cretu says:

  Prefer conexiune WI-Fi pt laptop, imi ofera mobilitate si conexiune cablu pt PC.

 140. Mihaela Pascu says:

  Prefer wireless pentru că mă pot conecta ușor la internet în orice situație și de pe orice device.

 141. Phyzzo Petry says:

  Prefer o conexiune pe fir, pingul fiind mult mai mic decat pe wifi. In cs:go se vede diferenta.

 142. Dan Daniela says:

  Doresc o conexiune prin wireless asa pot avea internet in toata casa

 143. Ramona jeliu says:

  Buna :* Prefer conexiunea wireless,deoarece nu ma mai incurc in prea multe cabluri si este mai usor de folosit.
  Pupici

 144. Miron Cristina says:

  Prefer o conexiune wireless pentru ca este mai parctica si pot accesa internetul de oriunde din casa.

 145. Prefer conexiunea prin cablu pentru viteza mai mare

 146. ghelbere elena says:

  Prefer Wireless pentru ca mi se pare a fi solutia cea mai buna de a ma conecta la internet cu mai multe dispozitive.

 147. Ve Ve says:

  Prefer Router-ul wireless datorita faptului ca doresc sa ma conctez la internet de oriunde din casa si datorita faptului ca toti membrii familiei se pot conecta la internet de oriunde din casa.

 148. Prefer o conexiune wireless pe laptop cât și pe desktop, deoarece în felul acesta pot fi mult mai activă, în mișcare, plus confortul de a nu mai avea așa de multe cabluri prin casă.

 149. Cristi says:

  Acasa prefer conexiunea prin cablu pentru ca router-ul meu este Gigabit, dar nu stie AC, asa ca viteza pe WiFi este mult mai mica decat cea prin cablu. Cand am de facut lucruri simple, raman pe WiFi cu laptopul, dar mereu am cablul la indemana.

 150. Cristina says:

  Bineinteles prefer o conexiune wireless. Nimic nu se compara cu libertatea de miscare (pot folosi internetul din orice punct al casei)

 151. Marius says:

  Prefer wireless, pentru ca folosim mai multe dispozitive

 152. Prefer conexiunea prin wifi pentru telefon, tableta sau laptop. Deasemenea, imi este de mare ajutor si internetul prin cablu pentru desktop, care nu are wifi integrat.

 153. Prefer fibra optică şi în casă WI-FI.

 154. Prin cablu ,pentru o viteza mai mare.

 155. o conexiune pe wireless pt ca fiecare din casa sa poata folosi ce isi doreste relefon ,tableta ,laptop ,pc si in acelasi timp te poti misca

 156. Lubita says:

  Prefer o conexiune wireless la laptop pentru ca,nu stiu exact,dar am impresia ca are o viteza mai mare si eu avand multe probleme de rezolvat, nu mai am rabdare sa astept

 157. Dan Boss (nume de cod) says:

  Prefer wi-fi deoarece nu exista cabluri intre device si router si poti conecta de exemplu televizorul aflat intr.o camera la router.ul aflat in alta fara complicatii si fara cabluri .. ^_*

 158. Szabo Attila says:

  Prefer wifi pentru ca e mai comod.

 159. Narcis Gabriel says:

  Prin cablu deoarece conexiunea este mai stabila si viteza este mai mare.

 160. Serban Elena says:

  Prefer o conexiune wireless pentru ca pot avea acces la internet in toate incaperile din casa mai ales in bucatarie unde folosesc tableta

 161. vasile says:

  O conexiune wireless, am scapat de firele intinse prin apartament si am mobilitate

 162. prefer wireless deoarece nu folosesc doar laptop ci si telefon, tableta si ma misc prin toata casa, ba la bucatarie, ba in dormitor si tot asa…

 163. FLORICA FIRUTA RUS says:

  Prin wifi prefer, asa m am obisnuit, e comod

 164. Mustafa Eryn says:

  Prefer o conexiune la internet prin wireless deoarece mi se pare o soluție practică şi o cale mai uşoară pentru accesarea internetului.

 165. Prefer o conexiune wireless deoarece imi ofera mobilitate si de asemenea reducerea consumului de date mobile r

 166. Raut Daniel says:

  Prefer o conexiune wireless deoarece ma pot conecta si cu alte dispozitive(telefon,tableta) si nu mai trebuie sa mut cablurile de internet prin toata casa

 167. Elena says:

  Prefer WF-Fi

 168. Valentin Grigore says:

  Prefer conexiunea la internet wi-fi / wireless deoarece este practica , comoda , fara fire prin locuinta , folosesc de obicei laptop , tableta si telefonul si me plimb prin toata casa iar vara stau in gradina.

 169. Prefer conexiunea wireless deoarece scăpăm de cabluri și te poți conecta mai ușor rapid la telefon , televizor , tableta si laptop

 170. Stoian Laura Daniela says:

  Wireless,libertate de miscare

 171. Prefer conexiunea wireless,,pentru ca ma pot conecta mai usor pe laptop si nu ma cert cu baiatul

 172. popescu iulian petrisor says:

  Eu prefer wireless , mai putine cabluri, conexiuni mai multe, te poti plimba prin toata casa si sa ai net plus ca am si afara la scara

 173. Motas Roxana says:

  Folosesc wireless de 5 ani si nu mai revin la cabluri, trebuie sa avansam nu ? + conexiuni multiple

 174. Nina says:

  Prefer conexiunea wireless pentru ca este mai comoda si practica.

 175. micu maria says:

  prefer conexiunea wireless, laptopul are această posibilitate

 176. Cristian Murguleț says:

  Prefer conexiunea wireless deoarece este mai practica și diferența de viteza nu este mare fata de cea prin cablu.

 177. Mariiia says:

  Prefer wireless deoarece este mult mai usor de utilizat si pot tine laptopul oriunde in casa si de asemenea il pot utiliza si pe telefon.

 178. Desi personal prefer stabilitatea si mobilitatea unei conexiuni la internet.

 179. Prefer conexiunea wireless cu riscul asumat de a avea o viteza mai mica deoarece prezinta avantajul de a avea internet oriunde in casa si pe orice device fara sa ma impiedic de cabluri

 180. ionn says:

  Wireless, îmi pot face de cap prin toată casa fara sa mai împiedic de cabluri

 181. categoric conectivitatea prin cablu, clar o viteza mai buna, net stabil :) chit ca stau cu laptopul in brate dar beneficiez de un net mai bun

 182. nicolae claudia says:

  eu prefer o conexiune wireless, deoarece am internet in toata casa si nu mai e casa plina de cabluri

 183. Gaftoneanu ioan says:

  Prefer wireless deoarece este ușor de utilizat ,este mai practica,și diferența de viteza e mai mare decât cea prin cablu

 184. Camelia valentina says:

  Prefer Wirelles deoarece putem folosi si dispozitivele mobile.

 185. Vlad says:

  Prefer convexiunea wireless deoarece conectez mai multe device-uri: TV, 2 laptopuri, 3 telefoane si un PC.

 186. Roxana Elena says:

  Prefer conexiunea wireless pentru libertatea pe care o ofera. Pot folosi internetul din orice colt al casei fara probleme. Plus ca nu mai am grija cablurilor enervante. :)

 187. Victor Brad says:

  prin wireless pentru faptul ca ma pot conecta de oriunde din casa, nu trebuie sa stau chinuit doar la birou, sa amortesc :D

 188. prefer prin cablu conectivitatea pentru ca semnalul este mai bun, viteza mai buna, avantajele astea le urmaresc :)

 189. Maria Ene says:

  Prefer conexiunea prin cablu pe o viteza mai mare

 190. Prefer o conexiune prin wireless deoarece pot sta atat pe telefon cat si pe laptop/calculator

 191. Daniela says:

  Prefer wireless pt ca este mult mai comod si nu imi plac cablurile intinse prin toata casa.

 192. Catalina Sora says:

  Prefer conexiunea wireless pentru ca este simplu, eficient, comod si nu insir cabluri prin casa

 193. Ivan Janeta says:

  Prefer conexiune wireless pentru ca ma pot conecta si deplasa in acelasi timp prin toata casa.

 194. Suta Lavinia says:

  Prefer conexiunea prin wireless, pentru ca dețin smartphone și laptop, iar mama are tableta, și vreau sa putem folosi device-urile pentru navigare pe net oriunde am fi în casa.

 195. PicincuH Viorica says:

  Prefer conexiunea wireless pentru ca e mai comod asa: pot accesa paginile /aplicatiile dorite oriunde si oricum :)

 196. Florin Lungu says:

  In mod normal prefer conexiunea la internet prin cablu datorita vitezei crescute si stabilitatii, insa nevoia sau chiar.. comoditatea face ca in unele situatii (din ce in ce mai multe) conexiunea wireless sa fie cea prioritara

 197. elena nastase says:

  Prefer wireess, e mai simplu si mai comod, adio cabluri

 198. Dorina Amarie says:

  Preferăm coexiunea prin cablu la unicul pc pe care lucram eu și soțul. Avem si cate un smartphone, dar nu prea performante și cu instabilitate a semnalului primit.

 199. Mihaela Brinzea says:

  Fara fir. Cu siguranta! Atata m-am impiedicat in casa copilariei mele (si inca o mai fac) de fire incat cu cat mai putine insirate prin casa, cu atat mai bine.

 200. Cu siguranta wireless deoarece ofera aceleasi performante ca si conexiunea prin cablu, avand insa si alte avantaje, precum conectarea mai multor dispozitive si lipsa cablurilor care incurca. Noi folosim pana la 6 dispozitive si ar fi mult mai greu prin cablu

 201. Ghiță George Daniel says:

  Preced conexiunea wi-fi, deoarece este mult mai flexibilă si mai usor de distribuit.Un router permite conexiunea mai multor utilizatori simultan si portabilitate.

 202. Iulian F. says:

  Pentru telefoane si laptop prefer Wifi pentru mobilitatea si usurinta de conectare, dar TV-ul si NAS-ul sunt cu fir pentru viteza crescuta de transfer.

 203. Cristy Cristian says:

  Este mai util si mai practic wirreless are semnal bun poti sta oriunde si te poti conecta cu orice dispozitiv telefon .tableta etc

 204. george says:

  Conexiune wi-fi

 205. Prefer wi-fi pentru că este mai simplu de folosit și mai confortabil.

 206. Radu Paunescu says:

  Cand folosesc laptop ul prefer conexiunea LAN deoarece imi ofera o viteza mai mare si stabilitate.

 207. Prefer conexiune wireless prin faptul ca permite mobilitatea. Folosesc cel mai des smartphone/tableta,

 208. Depinde de situație. Pentru streaming sau pentru un multiplayer prefer conexiunea pe fir, pentru stabilitate. Dacă am nevoie de mobilitate, atunci o aleg pe cea fără fir.

 209. Ilina Leonard says:

  Wireless,comod

 210. AndreeaBianca says:

  Prefer Wireless pentru ca am laptop,telefon și smart tv și îmi vine mai ușor sa folosesc scap și de cablurile inestetice

 211. Prefer wireless pentru ca e destul de neplacut cand suntem mai multe persoane in camera si trebuie sa folosim internetul cu randul pentru ca este un singur cablu (vorbesc din proprie experienta).

 212. Ioan Lucian says:

  Prefer o conexiune prin wireless pentru ca viitorul este wireless si m-am saturat de atatea cabluri. :)

 213. Stroe Mihai Ionut says:

  Prefer wireless deoarece ma pot conecta la telefon,tableta etc.

Shares