Review Predator Helios 300 – Laptop de gaming la preț decent

Review Predator Helios 300 – Laptop de gaming la preț decent

30 Iun 2017 Gaming

Deja v-am prezentat cel mai puternic laptop de gaming din gama Predator de la Acer – Predator 21X. Doar că odată cu super performanțe, tehnologii noi și componente de ultima generație vine și un preț foarte mare – 45.000lei. Noroc că Acer se adresează și gamerilor care încă nu au câștigat la loto 😀 Printre modelele disponibile din gama Predator se numără și Helios 300 – un laptop de gaming mid-range puternic (lansat la sfârșitul lunii aprilie la New York) ce costă aproximativ 5.500 lei (un preț decent pentru un laptop de gaming).

IMG_4527

Review video Predator Helios 300:

Helios 300 are un corp metalic, negru, cu accente roșii ce îl fac să iasă în evidență și să pară mai agresiv. Pe marginea ecranului are o bandă dintr-un cauciuc foarte dur, asta oferă o protecție mai bună laptopului, mai ales că aceea este zona unde îl lovești cel mai des și este și cea mai utilizată pentru a-l deschide/închide. Partea de jos este din plastic, dar corpul este metalic. Din spate se vede clar că vorbim de un laptop de gaming ce vrea să se impună pe piață.

IMG_4606

Fiind un laptop de gaming, Helios 300 nu este super subțire și nici ușor. Are 2,7 cm în grosime și o greutate de 2,6kg. Dar, pentru un laptop de gaming, este destul de portabil.

Predator Helios 300 include și un port USB 3.1 Type-C, un port USB 3.0, două porturi USB 2.0, cititor de carduri și o conexiune HDMI 2.0. Poate fi conectat wireless prin intermediul tehnologiei 2×2 802.11ac și include și un port Ethernet Gigabit, pentru cei care preferă o conexiune cu fir.

IMG_4601

Ecranul luminos FullHD IPS de 15.6” mat oferă imagini vibrante, dar nu pot spune că m-a impresionat prea tare. Refresh Rate-ul ecranului este 60Hz. Din păcate, nu suportă G-Sync.

M-am jucat mai mult nouă extensia de la Diablo III – Necromancer, pentru că abia s-a lansat această nouă clasă și trebuia să o încerc 😀 . În timpul jocului am observat că a ajuns și la 130fps, dar mai mereu a stat constant la 100fps.

Screenshot008

Tastatura este una decentă – asemănătoare cu cea de la Acer Nitro V15. Cursa de doar 1,2mm a tastelor mi se pare cam scurtă pentru un laptop de gaming. Tastele par ușor cauciucate, mai ales la apăsare și sunt foarte silențioase. Zona WASD se roșie, iar iluminarea tot pe culoarea roșie are doar două stări trepte – oprit și pornit, nu se poate modifica intensitatea.

Trackpad-ul este destul de mic pentru un laptop de gaming, precis, dar un pic greu de utilizat. Deși nu cred că sunt gameri care ar folosi trackpad-ul de la laptop în locul unui mouse extern.

IMG_4605

La capitolul sunet, Helios 300 dispune de tehnologia  Dolby Audio Premium și Acer TrueHarmony pentru o calitate audio ridicată. Cele două speakerele ale laptopului sunt situate pe partea de jos, se aud destul de bine, dar nu oferă mai deloc bass.

La baza noului Predator Helios 300 se află o placă video NVIDIA GeForce GTX 1060 overclockabilă, împreună cu un procesor Intel Core i7 (7700HQ) sau i5 (7300HQ) din generația 7 – eu am avut modelul cu procesor Quad Core Intel i7 7770 HQ.  Întreaga putere de procesare este susținută de 16GB memorie DDR4 (ce poate fi  crescută până la 32GB), un SSD SATA rapid de 256 de GB și un HDD încăpător de 1TB care funcționează la o viteză de 7200 RPM.

screen12345

Sistemul de operare preinstalat este Windows 10.

Memoria se poate accesa ușor pe partea de jos a laptopului pentru a putea să vă configurați singuri laptopul.

Pentru sesiuni de gaming neîntrerupte, un sistem de răcire cu două ventilatoare AeroBlade 3D Fan, cu lame metalice ultra-subțiri, menține temperatura laptopului. Din păcate, am observat că laptopul se încălzește destul de tare când este suprasolicitat. Din interfața Predator Sense poți modifica setările ventilatoarelor, dar chiar și date la putere maximă tot nu au făcut față când am încercat să mă joc Doom mai mult timp, după 30 de minute a trebuit să mă opresc pentru că temperatura procesorului a ajuns la 80 de grade. Zona cea mai afectată a fost cea dintre monitor și tastatură, zonă de lângă touchpad s-a menținut destul de rece, încă mai puteai ține mâinile pe ea. Așa că am preferat să mă joc Overwatch, un joc care nu-l solicită așa mult.

screen123456

Ventilatoarele nu sunt gălăgioase, deși preferam să se audă mai tare dar să facă treabă mai bună. Modelul testat de mine este un pre-production, poate versiunea finală ce o să fie disponibilă din luna august nu o să mai vină cu astfel de probleme.

IMG_4607

Bateria ține în jur de 4 ore la o utilizare normală și doar până în două ore în sesiunile de gaming. Așa că vă recomand să-l țineți mereu în priză când vă jucați.

Layer 0

Notebook-ul de gaming Predator Helios 300 va fi disponibil din august, începând de la 1,199 euro. Un preț bun pentru un laptop de gaming destul de puternic, cu placă video GTX 1060, ecran FullHD IPS de 15.6 inchi la 60Hz și destul de portabil – sau poate a fost trecerea de la Predator 21X care m-a făcut să-l văd mult mai ușor și mai mic decât este.

Shares