Review BenQ EW2775 – singurul monitor de care ai nevoie

Review BenQ EW2775 – singurul monitor de care ai nevoie

26 Feb 2017 Altele

De aproape un an de zile folosesc în mod constant două monitoare, unul cu panou IPS și un BenQ BL2420Z de 23,8 inci cu panoul VA. Eram convinsă că nu o să mai pot lucra la fel de simplu și rapid pe un singur monitor, asta până în urmă cu două săptămâni când am primit la testat monitorul BenQ EW2775 – monitor FullHD de 27 de inci cu panou VA.

IMG_2787

V-am explicat deja diferența dintre tipurile de panouri folosite cel mai des la monitoare într-un articol anterior, puteți citi aici articolul. Panoul VA este o soluție de mijloc între IPS și TN, poate chiar cea mai bună soluție ce se poate adapta la diferite nevoi – gaming, editare grafica, browsing, multimedia etc.

Review BenQ EW2775ZH:


BenQ EW2775 a reușit să mă facă să renunț la utilizarea a două monitoare, asta pentru că cei 27 de inci ai lui sunt suficienți încât să-mi acopere mai tot câmpul vizual, iar multitasking-ul nu are de suferit dacă folosești un ecran așa mare. Ca să nu mai zic că este perfect pentru vizionat filme sau pentru gaming, mai că uiți că ești în fața monitorului și nu în mijlocul unui schimb de focuri.

Design și conectivitate

Cum îl scoți din cutie, pe lângă ecranul destul de mare la care te așteptai, o să te impresioneze baza extrem de subțire și îngustă, aproape că nu îți vine să crezi că o bază așa mică poate susține un ecran atât de mare. Modul de prindere e un pic dificil, dar măcar pare sigur.

IMG_2789

Rama foarte subțire este mereu un plus la monitoare, nu îți atrage deloc atenția de la ecran și poți folosi două (poate chiar trei) monitoare la fel pentru o experiență incredibilă, deși cred că o să faci febră musculară la gât de la cât te-ai mișca să vezi fiecare monitor.

În partea de jos a ramei, spre interior, puteți găsi butoanele de control. Așezarea lor nu mi se pare prea fericită, le nimerești un pic cam greu. Pe pareta frontală este doar un buton ce acționează funcția Brightness Intelligence (optimizează imaginea modificând contrastul în funcție de lumina ambientală).

Spatele este destul de drept și simplu. Conectorii situați în spate sunt: două porturi HDMI, două porturi VGA, port jack pentru căști și port de încărcare. Prefer această așezare direct pe spate a conectorilor decât cea de sub ramă, așa ajungi mult mai ușor la porturile dorite. Boxele sunt situate tot în spate și se aud destul de bine, recomand totuși un sistem audio separat dacă veți asculta muzică destul de des.

Nu este un monitor greu, are doar 4,28kg, dar este un monitor ce ocupă destul de mult spațiu nu doar prin mărimea lui, dar și pentru că trebuie să stai destul de departe pentru a-l putea cuprinde pe tot cu privirea.

Display

BenQ EW2775ZH este un monitor FullHD cu o rezoluție de 1920x1080px, cu un contrast de 3000:1, un timp de răspuns de 4ms și o rată de refresh de 60hz. Unghiul de vizualizare e foarte bun, imaginea afișată pe ecran este vizibilă chiar și de la un unghi de 178 de grade – pe verticală și pe orizontală.

IMG_2793

Monitorul dispune de tehnologiile Low Blue Light Plus, Flick-free și Brightness Intelligence Tehnology ce luminează mai bine zonele închise la culoare din imagine – funcție utilă în jocuri, reglându-se automat în funcţie de lumina ambientală şi conţinutul de pe ecran şi protejându-vă ochii în timp ce vă oferă o imagine de calitate premium. Iar asta chiar pot confirma, deși am stat destul de aproape de monitor, nu am simțit că mă ustură ochii nici după trei ore de stat în continuu cu ochii în el.

Deși este recomandat ca un monitor de business, BenQ EW2775ZH este mult mai mult decât atât. Este un monitor ce se potrivește la orice activitate – office, browsing, gaming (nu are G-Sync), multimedia, chiar orice. Culorile (modul standard) ies mai mult în evidență decât la monitorul meu (tot BenQ cu panoul VA), contrastul este mai bun, iar lumina este ceva mai rece. Un alt mare plus este și marginea mult mai subțire.

O să ai nevoie de un birou destul de mare (în special în lățime) pentru a folosi acest monitor de 27 de inci. Eu una de când îl testez am început să stau mai pe spate 😀 ceea ce este foarte bine pentru coloană.

Concluzii

Dacă ai un birou destul de mare, nu văd de ce nu ți-ai cumpăra un monitor de 27 de inci, mai ales un monitor așa reușit precum BenQ EW2775. Experiența de utilizare a unui singur monitor atât de mare și cu un ecran ce arată așa bine nu ar trebui să vă fie străină. Eu cu greu o să revin acum la cele două momitoare ale mele de 24 de inci fiecare.

IMG_2794

Am găsit monitorul pe trei site-uri online, fiecare nu prețul lui… 1.019 lei la CEL.ro, 995lei la MarketOnline și 851lei la evoMag. Nu pot spune că prețul este unul mic, dar pentru un monitor de 27 de inci, modern și bine construit, zic eu că merită toți banii.

Din păcate, acest monitor nu se poate roti pe verticală și nici nu se poate ajusta pe înălțime, nici unghiul de înclinare nu se poate modifica. Astea sunt singurele aspecte negative pe care le-am găsit.

 

Caracteristici:
Display
Contrast:
3000:1
Rezolutie optima:
1920×1080
Tip Panel:
VA
Tip display:
LED
Timp de raspuns:
4
Diagonala:
27 inch (68.58cm)
Intensitate luminoasa
300 cd/mp
Unghi maxim vizibilitate orizontala/verticala (grade):
178/178 grade
Dimensiune punct (mm):
0.311 mm
Touchscreen:
Fara Touchscreen
3D:
Fara 3D
Rata orizontala de refresh (KHz):
30 – 83 kHz
Rata verticala de refresh (Hz):
50 – 76 Hz
Conectivitate
Interfata:
HDMI x 2
Jack Audio x 2
VGA
Plug & Play:
Da
Facilitati
Boxe integrate:
Cu Boxe
Altele:
Boxe: 2 x 2W
Contrast dinamic: 20.000.000:1
Altele
Dimensiuni (W x H x D mm):
613.8 x 460.6 x 180.9 mm
Greutate (Kg):
4.28 Kg
Putere consumata (W):
0.5 W (standby)
42 W (maxim)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares