Aplicația Redraw Keyboard îți modifică complet tastatura smartphone-ului

Aplicația Redraw Keyboard îți modifică complet tastatura smartphone-ului

11 Sep 2016 Aplicatii

Profesia mea fiind de Grafic Designer, timp de aproape doi ani de zile am lucrat la o companie ce producea aplicații de personalizare a telefonului – launchere, lockere, wallpapere, widgeturi și tastaturi. Știu câtă muncă este în spate pentru a realiza aplicații ce schimbă total înfățișarea telefonului, atât din partea designerilor grafici, cât mai ales din partea programatorilor, iar o aplicație nu poate ajunge la utilizatori fără munca depusă de persoanele de la marketing.

13909049_162416950828750_4619416015106131644_o

Poate nu știți, dar multe din aplicațiile preinstalate pe telefon se pot modifica, aplicații precum: căsuța de mesaje (SMS), contacte, tastatura etc. Iar în România există companii ce oferă design-urile speciale pentru aceste aplicații, una dintre ele (chiar cea mai cunoscută) este T-Me Studios.

Compania fondată de Laurențiu Bălașa și Matei Pavel a trecut la etapa următoare, nu realizează doar teme de personalizare a smartphone-ului, dar zilele trecute au lansat propria lor aplicație, propria tastatură ce se poate instala pe mai toate telefoanele cu Android – Redraw Keyboard.

redraw-launch-party-POINT

Redraw Keyboard nu doar că îți personalizează telefonul, oferindu-ți posibilitatea de a crea propriul tău design cu o poză de fundal aleasă sau realizată de tine sau de a alege teme create de designerii de la T-Me, dar aduce și noi funcționalități pentru o utilizare cât mai plăcută a tastaturii. Funcționalitățile cele mai interesante sunt:

  • integrare cu Google Drive pentru acces rapid, direct din keyboard, la documente și fișiere
  • traducere instantă pentru conversații cu prieteni și clienți de pe întregul mapamond
  • pachete de stickere pentru animarea comunicării

IMG_0492

În plus, cei de la T-Me s-au gândit și la un sistem de recompense pentru utilizatorii activi, la fiecare Quest îndeplinit vei primi Coins pentru a putea cumpăra alte teme, stickere sau wallpapere realizate de T-Me. Vei mai primi 1.000 Coins la instalarea aplicației, apoi 100 Coins în fiecare zi de utilizare. În curând, puteți cumpăra și teme cu imagini Disney și DreamWorks (How to Train Your Dragon, Shrek, Ice Age, Madagascar – Penguins, Betty Boop, Kung Fu Panda etc.)

IMG_0482

La Redraw Keyboard se lucrează de aproape un an de zile, dar abia acum a ajuns la o variantă finală considerată de cei de la T-Me potrivită pentru o lansare cu „zgomot”. La evenimetul de lansare, unde am putut testa aplicația, fiind invitați bloggeri și oameni din presă. Am observat că aplicația mai are mici bug-uri ce sigur or să fie remediate cât de repede – eu nu pot selecta stickerele pentru că aplicația crapă imediat (am văzut că la alte persoane mergea). Este dificil să faci o aplicație care să funcționeze perfect pe mii de modele de smartphone-uri.

Deși în România astfel de aplicații de personalizare nu sunt prea cunoscute, în țări precum: Filipine, Mexic, Brazilia, Indonezia etc. foarte mulți tineri instalează aplicații care să le ofere un telefon unic. Tinând cont de cererea la nivel mondial, cei de la T-Me declară că vor ajunge la un milion de download-uri în luna septembrie. Desigur, cu un buget de marketing foarte mare pentru a promova aplicația către toți potențialii utilizatori. Sunt curioasă dacă vor atinge acest target.

IMG_0477

În prima zi de la publicare, aplicația Redraw Keyboard a avut deja 48.000 de descărcări, aplicația fiind de ceva timp în Beta.

Vă invit să testați și voi aplicația Redraw Keyboard, o puteți descărca de aici – http://goo.gl/f6g0Dl

Comentarii

  1. Este o aplicatie interesanta, bug-urile cred ca sunt deja pe lista lor de to-do. Daca ar fi sa le sugerezi un feature nou, care al fi el?

    1. Chiar sunt disponibile mai toate featurele care ar putea ajuta o tastatura. Eu as vrea si posibilitatea de a accesa o galerie de mesaje predefinite (pe care le poti seta si tu), foarte utile cand raspunzi la mailuri, in principal.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares