Noul pick-up premium de la Sony

Sony a lansat la CES un nou pick-up premium care le permite posesorilor de discuri de vinil să se bucure de piesele lor preferate la o calitate remarcabilă, chiar și atunci când sunt pe drum. Noul pick-up nu doar redă muzica de pe discurile de vinil, ci le și poate converti în fișiere High-Resolution Audio pe PC-ul utilizatorului

Sony PS-HX500 permite convertirea colecției de viniluri a utilizatorilor în fișiere digitale la o calitate High-Resolution Audio (echivalentă standardului DSD). De la un nou tip de braț, până la platanul turnat și plinta însăși, fiecare componentă a beneficiat de atenție specială pentru a oferi o experiență muzicală extraordinară.

Sony HX500 1

Brațul drept asigură un echilibru stereo excelent. Brațul include și un cap rotunjit care minimizează rezonanța, pentru o reproducere sonoră pură. Un dispozitiv anti-alunecare este încorporat în asamblarea brațului, alături de un sistem de direcție a acestuia. Un cartuș magnetic mobil este inclus pentru ajustarea balansului.

PS-HX500 are un platan turnat din aluminiu și este pus în mișcare de o curea alimentată de un motor în două viteze. O plintă acustică de 30 de milimetri, cu densitate ridicată, este montată alături de un nou model de preș de cauciuc de 5 mm și patru picioare de izolare.

Sony HX500 3

Entuziaștii discurilor se confruntă uneori cu perspectiva unor fișiere digitale inferioare discurilor analogice, atunci când se află în mișcare. PS-HX500 vine cu un convertor DSD nativ de o înaltă calitate care oferă utilizatorului opțiunea de a copia muzica de pe discurile analogice preferate pe PC, în format digital, la o calitate până la standardul High-Resolution Audio. Acesta le permite utilizatorilor să asculte muzica de pe discurile de vinil la aceeași calitate pe un PC compatibil, un player audio sau chiar în mașină. Pick-up-ul vine cu un preamplificator integrat care se poate conecta direct la un amplificator extern pentru o experiență auditivă high-fidelity în propria locuință.

Sony HX500 2

Utilizând aplicația de PC pentru PS-HX500, un disc de vinil poate fi convertit ușor în fișiere High-Resolution Audio pe PC-ul utilizatorului și editat în post-producție. Aplicația se descarcă simplu, iar procesul de înregistrare este facil, fiind necesară conectarea pick-up-ului la computer. Piesele pot fi ulterior editate, etichetate, decupate sau combinate împreună, permițându-le utilizatorilor să fie cu adevărat creativi cu muzica lor.

PS-HX500 va fi disponibil în Europa din aprilie 2016, la prețul recomandat de €500.

Comments

comments

You may also like...

4 Responses

Leave a Reply

  1. Mihai says:

    Really cool design … but it’s a hipster magnet :D

  2. Sony e super in a face asa ceva! Chiar arata bine si cred ca se aude la fel de bine!

  3. ooo…foarte dragut,,,,pentru iubitorii de clasic…bunica un pick up defect si imi placea sa pun discuri in el si sa le invart cu degetul :))) chiar mergea si mi a placut idea,,..ma gandeam sa il reparam si reconditionam pe cel vechi…dar problema e ca nu il mai gasesc :)))

Shares