Imagini ASCII din pozele tale de pe Facebook și Instagram

Aseară am primit de la un prieten o poză cu mine realizată din caractere ASCII, poză ce a atras multe aprecieri. Este foarte ușor să obții și tu o astfel de imagine din pozele tale de pe Facebook sau Instagram.

fdgfd

Arată foarte interesant, nu?

Recrearea de imagini cu ajutorul caracterelor ASCII a fost descoperită pentru prima dată de utilizator Twitter Mathias Bynens și a fost confirmat de Mashable și alții.

Fotografiile de mai jos arată versiunea originală a imaginii și cele două versiuni ASCII ascunse de Facebook.

fdhdf

Poți creea astfel de imagini alternative prin adăugarea “.html” sau “.txt” la sfârșitul URL-ului unei imagini. Prima creează o imagine color în timp ce acesta din urmă creează un alb-negru. Apoi cu un print-screen și crop într-un program de editat imagini, puteți repede să aveți o altă imagine din cod ASCII.

În primul rând, aveți nevoie de URL-ul pentru imagine, nu link-ul la postul pe care îl însoțește. Pe Facebook puteți face acest lucru făcând click dreapta pe o imagine și selectând “deschide imagine în filă nouă”. După ce ai deschis adresa URL într-o filă nouă, caută extensia “.jpg”, apoi trebuie doar să adăugi .html sau .txt pentru a obține versiunile ASCII.

Acest truc funcționează doar pentru fotografii partajate public, și nu va funcționa dacă există caractere suplimentare după “.jpg” în URL, chiar dacă le ștergi.

zuck-art-3

Pentru Instagram procesul este un pic mai complicat. Vei avea nevoie să deschizi codul sursă într-o filă separată, prin click dreapta și selectând “vezi sursă pagină” pentru a găsi adresa URL a imaginii. După ce ai deschis pagina sursă, cel mai simplu mod de a găsi URL-ul este prin căutarea pe pagina web (CTRL + F) pentru “.jpg.” Apoi mută adresa URL în browser și adaugă extensia .html sau .txt.

 

Comments

comments

You may also like...

5 Responses

Leave a Reply

  1. Florin Mihali says:

    Foarte tare ,am incercat si eu si am reusit!

  2. Irina says:

    Foarte tare! :) Nu știam. Arată interesant. Thanks!

  3. Arata foarte tare. O sa imi fac si eu o imagine asa. Ma mir ca nu am vazut nicio astfel de imagine pe la prietenii de pe facebook pana acum :))

Shares