Cele mai bune cărți din Hearthstone – Whispers of the Old Gods

Cele mai bune cărți din Hearthstone – Whispers of the Old Gods

3 Mai 2016 Jocuri

Cel mai nou expansion Hearthstone – Whispers of the Old Gods este deja disponibil spre a fi jucat.

Eu am primit de la Blizzard 50 de pachete din noul expansion Hearthstone – Whispers of the Old Gods, am mai primit 3 pachete pentru că am fost online când a început expansionul și alte 5 pachete pentru că am câștigat un meci în noul mod Standard de joc. Iar pentru că am strâns 58 de pachete, am făcut și un stream live în care am deschis pachete și am discutat despre fiecare carte în parte. Aici puteți vedea înregistrarea – https://goo.gl/sGeYU9

Destul de multe cărți vechi din Hearthstone au fost modificate:
Ancient of Lore – Draw 1 card în loc de 2
Force of Nature – Mana cost scăzut de la 6 la 5, spawnează Treants care nu mai au Charge, dar nici nu mai mor la sfârșitul turnului.
Keeper of the Grove – Health redus de la 4 to 2
Ironbeak Owl – Mana cost crescut de la 2 la 3
Big Game Hunter – Mana cost crescut de la 3 la 5
Hunter’s Mark – Mana cost crescut de la 0 la 1
Blade Flurry – Mana cost crescut de la 2 la 4 și nici nu mai atacă eroul inamic.
Knife Juggler – Attack redus 3 la 2
Leper Gnome – Attack redus 2 la 1
Arcane Golem – Health crescut de la 2 la 4, dar fără Charge
Molten Giant – Mana cost crescut de la 20 la 25
Master of Disguise – Stealth-ul dat de acest minion ține doar până la turul următor.

Despre noul expension am discutat și în două articole anterioare, acum doar vă voi prezenta cele mai interesante cărți din noul expansion de 134 de cărți noi.

Cei 4 Old Gods  C’Thun, Y’Shaarj, Yogg-Saron și N’Zoth sunt reprezentați fiecare de către o carte Legendară care interacționează cu anumite cărți noi, ele sunt unele din cele mai bune cărți, dar hai să discutăm pe rând despre ele.

Aceste liste sunt subiective, este doar părerea mea formată după ce am jucat pe ladder și am urmărit stream-uri de Hearthstone.
Top 10 cărți care vor fi jucate:
1. C’ThunPentru că este legendara primită gratuit și pentru că s-au creat deja destule variații de C’Thun care modifică mult ranking-ul. C’Thun crește cu ajutorul cărților care îl buffează pe parcursul jocului. Ajuns în turn 10, el poate fi scos pe board. C’Thun nu numai că va curăța masa cu ajutorul battlecry-ului, dar va fi și o amenințare imensă.
C'Thun
2. Twin Emperor Vek’LorPentru că orice deck bazat pe C’Thun va merge perfect cu această legendară, iar cel mai probabil în turn 7 ai ajuns să buffezi pe C’Thun peste 10 viață ca să poți scoate 2 minioni de 4 – 6 cu Taunt pentru 7 mana, ceea ce este superb.
Twin Emperor Vek'Lor
3. BloodHoof Brave – O carte de Warrior care cel mai probabil își va face loc în majoritatea deck-urilor. Nu doar că are stats-uri bune pentru 4 mana (2 – 6 + taunt) dar are și Enrage + 3 Attack. Deja văd cartea aceasta combinată cu Inner Rage, Rampage, Charge sau Cruel Taskmaster pentru a o transforma într-un monstru.
BloodHoof Brave
4. Call of the WildPoate una din cele mai bune cărți din noul expansion, dacă joci Hunter, mai ales altceva decât all-in Face Hunter care nu trece de turn 6.
Pentru 8 mana summonezi toți cei 3 minioni din Animal Companion: Misha, Huffer si Leokk și vei avea pe masă un Taunt cu 5 – 4 (+1 Attack de la Leokk) care protejează un charge cu 5 – 2 ( +1 Attack Leokk) și Leokk care îi buffează pe amândoi.
 Call of the WIld
5. Yogg-Saron Hopes End – Cea mai amuzantă carte din tot expansionul datorită situațiile pe care le creează. Deja sunt zeci de video-uri pe Youtube cu momente „fail „dar și de succes ale acestei cărți, ambele fiind extrem de amuzante. Probabil nu va vedea prea mult Tournament Play, dar cu siguranță va fi prezentă în Casual și printre streameri.
 Yogg-Saron Hopes End
6. EvolveShaman-ul a primit o groază de cărți noi foarte bune.
Evolve transformă toți minionii tăi aflați pe board în minioni mai scumpi cu 1 mana. Asta înseamnă că poate upgrada până la 7 minioni. Imaginați-vă ce poate ieși dacă pui Onyxia jos + Evolve….
Revenind la cărți mai normale, Evolve va deveni un must-have în toate deck-urile de shaman. Pentru 1 mana, upgradezi boardul. E un Tempo card extraordinar care poate schimba jocul în favoarea ta. Acum nimeni nu va mai lăsa pe board totemurile shamanului de frica posibilelor combinații.
Evolve
7. Eternal Sentinel – Un 3 – 2 pentru 2 mana care are stats-uri bune, dar și deblochează toate cristalele Overloaded. Un must have pentru deck-urile care folosesc mult Overload.
 Eternal Sentinel
8. Dark Arakkoa – Pentru că joc mult Druid, cartea asta mi se pare foarte bună. Un taunt cu 7 HP și 5 Attack pentru 6 mana era oricum binevenit, dar și +3 +3 pentru C”Thun îi asigură un loc în orice Druid C’Thun Deck.
 Dark Arakkoa
9. Thing From Below – O carte care costă 6 mana dar care scade cu 1 mana la fiecare Totem Summonat. Combinațiile sunt nelimitate, dar poate cea mai interesantă este să îl duci la 0 mana, sau 1, și să îl combini cu Evolve. – random 7 Mana card pentru aproximativ 1 Mana cost.
 Thing From Below
10. Hellazeal The Ascended – Legendara pentru Shaman introdusă în acest expansion merge perfect cu Elemental Distruction sau chiar și cu Lightning Storm pentru un Heal consistent.
 Hellazeal The Ascended
Probabil voi extinde lista de cărți jucate în noul meta Hearthstone. Momentan, ca primă impresie, aceastea sunt cele 10 cărți care consider că vor fi extrem de folosite în viitor.
8 Cărți care nu cred că vor avea loc în deck în meta-ul actual:
1. Faceless BehemothOrice altă carte de 10 mana este mai bună decât aceasta, singurul ei avantaj fiind că este Common. Cu toate acestea, nu o văd jucată mai deloc.
 Faceless Behemoth
2. Anomalus – Foarte rar va ajunge Mage-ul în turn 8 fără nici un fel de Board Clear, având singura speranță în acest minion. Chiar și așa, el nu garantează că se și declanșează efectul său de deathrattle.
 Anomalus
3. Giant Sand Worm – Cel mai probabil nu vei avea 4 cărți de 8 mana în deckul tău de Hunter pentru că celelalte 2 vor fi aproape garantat Call of The Wild. Nu știu ce înseamnă acel „May attack again”… dacă atacă garantat din nou sau dacă sunt șanse să atace din nou și nu am avut ocazia să experimentez cu această carte.
 Giant Sand Worm
4. Grotesque Dragonhawk – Teoretic o carte bună, dar care nu va vedea prea mult succes grație costului foarte mare (7 Mana). Poate în anumite combinații cu Charge sau Druid buffs sau Beast Buffs să meargă, dar nu cred.
 Grotesque Dragonhawk
5. Ancient Harbringer – Extrem de situațional, singurul lui folos ar fi pentru asigurarea tragerii lui C’Thun sau a lui Yogg-Saron.
 Ancient Harbringer
6. Forbidden Flame – Un spell de removal inferior Fireball, Frostbolt, Flame Lance sau orice alt spell de Removal al Mage-ului
 Forbidden Flame
7. Duskboar – Prea ușor de scos de Hero Power sau de alte cărți noi care dau 1 damage.
 Duskboar
8. Forbidden Ancient – Pare interesant pe hârtie, dar costă 1 mana și rezultatul finit poate fi un 2 – 2 pentru 2 Mana, 3 – 3 pentru 3… etc. Stats slabe pentru această carte.
 Forbidden Ancient
Menționez din nou că aceaste liste sunt subiective.
Aici puteți citi detalii și despre modurile noi de joc din Hearthstone.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares