Beyoncé este cântăreața preferată a câinilor

Beyoncé este cântăreața preferată a câinilor

2 Iun 2016 Altele

La câte studii ciudate se fac, chiar nu am fost mirată când am citit că Sony și expertul în comportamentul animalelor Dr. Anna Wilkinson au evaluat preferințele muzicale ale câinilor domestici.

Iată ce video reușit a realizat Sony pentru acest studiu:

Mie una mi-a făcut ziua mai frumoasă 😀

Pentru a marca lansarea sistemului audio de mare putere GTK-XB7, Sony a realizat studiul “Preferințele Muzicale ale Câinilor Domestici” – un studiu științific care explorează preferințele muzicale ale câinilor de casă, care scoate la iveală faptul că aceștia preferă mai degrabă tempo-urile ridicate decât concentele clasice.

SONY_ANIMALS_3

Pe lângă acest studiu, Sony, alături de compania de producție Unit 9, a creat un videoclip în care experimentează cu sunetul și imaginile. În videoclipul ”Party Animals”, sunetul este redat prin reacțiile  animalelor cu ajutorul noului sistem audio GTK-XB7 și pe beat-ul piesei electorice dance ”Animals” a lui Martin Garrix.  Sistemul GTK-XB7 se folosește de tehnologia unică Sony EXTRA BASS™ pentru a asigura că muzica se aude și se simte mai puternic, alături de un bass profund, care definește muzica dance electronică de astăzi. Toate acestea, alături de un sistem de iluminare multi-colour în trei direcții care pulsează în ritmul muzicii creează atmosfera de festival la petrecerile de acasă.

Tot cu ajutorul expertului în comportamentul animalelor, Dr. Anna Wilkinson, membră a Asociației pentru Studiul Comportamentului Animalelor (ASAB), alături de doctoranda Natalia Albuquerque, Sony a realizat studiul ”Preferințele Muzicale ale Câinilor Domestici”. Asociația este o societate europeană dedicată studierii comportamentului animalelor.

SONY_ANIMALS_4

Studiul relevă faptul că 62% din câini preferă noile hit-uri în detrimentul concertelor de muzică clasică, care au fost preferate de doar de 38% dintre animale. Câinilor le-au fost date 10 opțiuni între cele două genuri muzicale, iar în final aceștia au ales să petreacă mai mult timp în preajma difuzoarelor unde se aud hit-uri noi și up-beat decât în preajma celor cu muzică clasică.

Două sisteme audio Sony GTK-XB7 au fost folosite în timpul experimentului, pentru a le pune câinilor muzică modernă sau clasică în timp ce reacțiile acestora au fost documentate și comparate. Ambele difuzoare au redat muzică – o melodie pe fiecare difuzor, acestea au fost prezentate în perechi iar locația difuzorului, precum și ordinea combinațiilor de melodii a fost aleatorie, pentru a asigura un rezultat imparțial. Stimulii au inclus cinci melodii clasice celebre ale lui Mozart și Pachelbel, precum și cinci artiști renumiți din topurile muzicale, de la Elvis Presley și Martin Garrix la Justin Bieber și Beyoncé.

SONY_ANIMALS_8

Mă bucur că nici măcar câinii nu au ales Justin Bieber.

Pentru a da viață studiului și sistemului GTK-XB7, Sony a lucrat cu Unit 9, precum și cu specialiști pentru animale și un medic veterinar prezent la locația experimentului, pentru a crea un videoclip care a reprezentat o demonstrație de petrecere alături de sistemul GTK-XB7 prin contrast cu diferite animale de casă.

Videoclipul include pisici, câini și iepuri la 1000 de cadre pe secundă în super slow motion, în timp ce acestea reacționează la muzică, cu fiecare capacitate a produsului accentuată printr-o serie de ”seturi” de piese. Exploziile de aer recreează presiunea acustică incredibilă a sistemului, în timp ce fundalurile se potrivesc cu lumina multicoloră a LED-urilor. Unul dintre cele mai importante momente din videoclip evidențiază tehnologia EXTRA BASS™ prin prezența unei pisici persane care se relaxează într-un sub-woofer.

SONY_ANIMALS_2

Potențialul difuzorului este de asemenea indicat prin apariția unor animalele ude și uscate, inclusiv Basset Hounds, pisici persane, Pulis Maghiar, Chouchous și iepuri dansând pe muzică.

 Melodii folosite în studiu:

Muzică modernă Muzică clasică
What do U mean, Justin Bieber Canon in D, Pachelbel
Shake it off, Taylor Swift

 

Dance of the sugar plum fairy, Tchaikovsky
Single Ladies, Beyonce Eine Kleine Nachtmusik, Mozart
Animals, Martin Garrix Orchestral Suite No. 3 in D Major, Bach
Hound Dog, Elvis Presley 7th Symphony, Beethoven

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares